Wematter: Sökte styrelse och hittade ett advisory board

Wematter har utvecklat ett system bestående av unik hård-och mjukvara för att leverera 3D-skrivare och 3D-utskrifter. De 3D-skrivare Wematter erbjuder använder avancerad laserteknik för att bygga hållfasta modeller. Visionen är att kunna flytta produktionen av komplexa plastprodukter med låg volym och högt värde till kontoret. Wemattar sökte styrelsekompetens under Venture Arena.

Robert Kniola, en av grundarna och delägare berättar om sina upplevelser före, under och efter Venture Arena:

” Vi sökte mer erfarenhet i teamet. Det vi siktade på inledningsvis var en operativ VD och en mjukvaruutvecklare med erfarenhet. Venture Arenas förberedelser gav oss bra information om vad som ska hända under själva dagen och under en eventuell matchning. Under de första förberedelserna började vi dock inse att vi kanske skulle söka efter styrelse eller strateg istället.

Vi fick mycket pitchträning och feedback hos LiU Innovation. Det ska även sägas att även om det heter pitchträning så kanske det faktiskt var mer så att säga fokusering av vårt sätt att jobba och vår väg framåt. Om än på ett strukturerat sätt som leder till en välarbetad pitch.

Själva dagen har ett mycket bra format och vi lyckades få fram vårt budskap. Vi kom hem med många visitkort och hela 20 personer var intresserade av oss!

Vi gick igenom dessa och fann att ca 10-12 av dessa motsvarade vad vi sökte, dvs styrelse. Vi intervjuade hälften och valet föll till slut på två personer. Under tiden, dvs veckorna efter Venture Arena hade vi ytterligare diskussioner med LiU Innovation och företagsinkubatorn LEAD och kom fram till att rätt för oss just nu var inte styrelse utan ett advisory board, så de två utvalda fick ingå i detta. Och sen får vi se om det blir styrelseposter så småningom”, avslutar Kniola.

http://www.wematter.se