Frågor och svar

Läs om Venture arena, om eventet och om bolagen. Kontakta oss om du inte hittar svaren på dina frågor.

Om Venture arena

Vad är Ventures Arena?

Venture Arena är Östergötlands självklara matchningsarena för framtidens tillväxtföretag som söker nyckelpersoner. Syftet är att matcha in resurser till nya och befintliga startups för att de ska bli ännu starkare i sin tillväxt.

Vad är en Venture Arena matchning?

Fokus på Venture Arena är kompetensförsörjning och att skapa möjlighet för bolag att bygga ett stabilt team. Beroende på var bolaget står kan behoven vara olika, tex. extern styrelsekompetens med branscherfarenhet, eldsjäl som driver satsningen från tidig grund, säljare som knyter kontakter och sluter avtal eller kommunikatör som skapar engagemang och driver affärer.

Hur vet jag om mitt bolag/projekt passar in på Venture Arena?

Kontakta Venture Arenas projektledare och presentera ditt bolag så hjälper vi dig att avgöra om ditt bolag/projekt passar in. Vi kommer vilja veta lite mer om din affärsidé, hur långt du har kommit med din bolagsresa och vad du söker på Venture Arena.

Vad krävs av de bolag/projekt som pitchar på Venture Arena Live?

  1. Vara intresserad av att matcha in kompetens till ditt bolag/projekt
  2. Delta i pitchträning
  3. Pitcha fem minuter på scen under Venture Arena
  4. Vara tillgänglig för nätverkande under hela eventet

Hur går pitchträningen till?

Pitchträningen görs i form av Value Creation Forum (VCF) – En strukturerad metod att ge konstruktiv och positiv feedback på ett effektivt vis för att utveckla både pitchen och satsningen vidare. Bolag som väljer att pitcha på Venture Arena har möjlighet att delta på ett pitchträningstillfällen. Vid varje tillfället kommer bolaget eller projektet att få göra en presentation för en panel med olika roller. Efter presentationen finns tid att förbättra presentationen utifrån den feedback man fått från panelen, under ledning av erfarna coacher.

Hur går jag tillväga om jag vill matchas in i ett bolag/projekt?

Kom på vårt event och nätverka med de bolag du tycker är intressanta. Har du ej möjlighet under detta tillfälle så kan du lära känna bolagen och se korta presentationer här på Venture Arenas hemsida och kontakta projektledaren. En rekommendation är att ha lite tålamod. En del matchingar tar så tid som upp till sex (ibland kanske upp till tolv) månader innan de ger resultat. Det är bolaget/projektet som efter eventet har ansvar för att följa upp sina möjliga matchningar och sina kontakter som de får med sig från Venture Arena.